Om oss

 

Dra nytta av 25 års erfarenhet och utveckling 

LIGHTAIR startade 2004 i Stockholm genom en sammanslagning av svenska Vitalair och schweiziska Purocell. Denna sammanslagning skapar en solid grund baserad på 25 års erfarenhet och kunskap inom luftrening. Företaget innehar och kontrollerar två patenterade teknologier, IonFlow och CellFlow. Dessa två teknologier är unika och revolutionerande och skapar för sig och ihop oändliga möjligheter till kvalitativa applikationer och produkter som kan förbättra luftmiljön i hem, på arbetsplatser, i skolor, i industrier samt i hela byggnader.

 

LIGHTAIR står för innovation, kvalitet och design. Genom omfattande och löpande utveckling arbetar vi för att ta fram effektiva, funktionella och väldesignade produkter.

 

Idag

LIGHTAIR har framgångsrikt etablerat distribution i Europa, Asien och Nord Amerika och växer sig nu starkare på varje marknad medan vi arbetar på att utveckla ytterligare innovativa och snygga produkter. 

 

 

Våra teknologier

 

 

Lightair äger och kontrollerar en revolutionerande teknologisk verktygslåda 

 

Lightair innehar två enastående teknologier, IonFlow och CellFlow, som skapar unika möjligheter att utveckla applikationer och produkter för luftrening i syfte att avsevärt förbättra inomhusluften i hem, arbetsplateser, skolor, sjukhus, industri, fastigheter, m.m. Teknologierna kan användas var och en för sig eller i kombination, vilket breddar potentialen för applikationer och produkter. 


Lightair IonFlow Teknologin

En optimerad och förbättrad version av traditionell joniseringsteknologi.

 

Lightair CellFlow Teknologin

En väsentlig förbättring av konventionell elektrostatfilterteknologi.  


 

 

Vår design

 

 

Unik design.

Unik teknologi. 
 

Lightair utvecklar inte bara luftrenare för människor som uppskattar ren och hälsosam luft utan även för dem som ser till design och estetik. Vi har tagit fasta på vikten av en tilltalande form och design och tycker att din luftrenare ska passa in i ditt hem eller på ditt kontor.
Många människor vet att de behöver en luftrenare för att förbättra sin livskvalité men de vill inte ha en stor, högljudd och ful maskin i deras annars väldekorerade inomhusmiljö. Vi lyssnade på alla er och utvecklade luftrenare vars design reflekterar innehållet;
det är helt unikt!   
 
Den prisbelönta Lightair IonFlow 50 har en modern, transparent form som passar in i alla miljöer - en perfekt balans mellan att smälta in och sticka ut. Ett perfekt alternativ till de annars bulkiga maskiner som finns på marknaden.

 

Lightair är formgiven av den många gånger prisbelönte designern Michael Malmborg. Hans möbler och industridesign är internationellt uppmärksammat i mer än 70 design media! 
 
Lightair IonFlow 50 har vunnit flera av de mest prestigefyllda designpriserna, bland annat...

  • Rising Star Award på 2004 Elle Deco International Design Awards.
  • Silver IDEA ( International Design Excellence Awards) in the Consumer Products category i juli 2007.
  • Design Defined Honoree på den internationella mässan Home + Housewares Show i mars 2008.

 

 

 


Adress huvudkontoret:

 

Lightair AB

Mariehällsvägen 37F

168 65 Bromma

Sweden

 

Tel: +46 (0)8 - 410 04 800

Fax: +46 (0)8 - 29 30 32

 

Email: info@lightair.com

Web: www.lightair.com